Landelijke Congres ‘Actualisatie Kerndoelen': meld je aan!

Redactie Geplaatst op 27 juni 2023 Congressen

Landelijke Congres ‘Actualisatie Kerndoelen’

Van een landelijk curriculum naar een sterk schoolcurriculum: kijk en denk mee over de conceptkerndoelen po, vo en (v)so


Na bijna 20 jaar komen er nieuwe kerndoelen voor Nederlands en rekenen en wiskunde. Het afgelopen jaar heeft een team van leraren, vakexperts en curriculumontwikkelaars hard gewerkt aan de actualisatie van deze kerndoelen. Zij zijn hierin bijgestaan door een advieskring met vertegenwoordigers uit de onderwijssector en daarbuiten. Binnenkort worden de conceptkerndoelen opgeleverd. Ook aan de ontwikkeling van de kerndoelen van digitale geletterdheid en burgerschap wordt momenteel hard gewerkt, waarvan de conceptdoelen eind dit jaar volgen. Hoe bruikbaar zijn deze conceptkerndoelen? Wat heeft jouw school nodig om straks met de geactualiseerde kerndoelen te gaan werken? Kom op dinsdag 10 oktober 2023 naar het landelijke congres ‘Actualisatie Kerndoelen’ in De Woonindustrie in Nieuwegein en denk mee over de conceptkerndoelen!


Tijdens dit landelijk congres kom je meer te weten over de achtergrond van de actualisatie van de kerndoelen Nederlands, rekenen en wiskunde, digitale geletterdheid en burgerschap. Deze kerndoelen zijn ontwikkeld voor einde po, onderbouw vo en (v)so. Je komt er achter hoe we conceptkerndoelen met grotere groepen scholen gaan bespreken en beproeven. Daarbij spelen vragen als: Hoe kun jij deelnemen en wat gaat het voor jouw school betekenen?


Het landelijke congres ‘Actualisatie Kerndoelen’ vindt plaats op een wel heel bijzondere locatie en het belooft een afwisselende dag te worden vol inspirerende sprekers die je meenemen in de wereld van het landelijke en schoolcurriculum. Centraal staat daarin de vraag: hoe bruikbaar zijn deze conceptkerndoelen. Wat heeft jouw school nodig om straks met de geactualiseerde kerndoelen te gaan werken? Kortom, een congres om niet te missen!


Praktische informatie

  • Wanneer: dinsdag 10 oktober 2023
  • Tijd: 10.00 – 16.15 uur | Inloop vanaf 9.00 uur en aansluitend borrel
  • Waar: De Woonindustrie in Nieuwegein
  • Voor wie: Leraren, IB’ers, coördinatoren, schoolleiders, bestuurders, stafmedewerkers po/vo/(v)so, onderwijsorganisaties, lerarenopleiders, toetsmakers, leermiddelenmakers, onderwijsadviseurs, experts, geïnteresseerden
  • Kosten: Er zijn geen kosten aan dit congres verbonden
  • Aanmelden: https://wp-events.nl/landelijk-congres-actualisatie-kerndoelen/

wil je dit delen?

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Leergebieden