Anniek Adriaens

Anniek Adriaens

Contactinformatie

Anniek Adriaens

vakexpert

Ik zal het maar meteen bekennen: docent Engels worden stond wel heel erg laag op mijn lijstje tijdens mijn studies Amerikanistiek en Literatuurwetenschappen. Dagelijks voor een groep staan om grammaticaregeltjes uit te leggen zag ik niet zo zitten. Totdat ik erachter kwam dat het onderwijs zich behoorlijk heeft ontwikkeld en dat taalvaardigheid veel breder is geworden dan puur grammatica. Ook merkte ik dat cultuur, technologische ontwikkelingen en maatschappelijke vraagstukken ook zeker passen binnen het onderwijsgebied van de moderne vreemde talen. Toen werd alles een stuk interessanter.

Voordat ik de overstap maakte naar de Technische Universiteit Eindhoven, waar ik zie hoeveel voordeel (Engels) taalvaardige studenten hebben, ben ik bijna 12 jaar werkzaam geweest binnen het internationale en tweetalig voortgezet onderwijs. Hier heb ik veel kunnen leren van mijn collega’s Nederlands, Frans en Spaans, en bovenal mogen ervaren waar leerlingen toe in staat zijn als ze worden uitgedaagd, op hun motivatie worden aangesproken en hen de juiste tools worden aangereikt.

Ik wil graag bijdragen aan de ontwikkeling van kerndoelen die de relevantie, breedte en diepte van het leergebied helder formuleren, om zo leraren een handvat te bieden het beste uit iedere leerling te halen, ondanks - of juist dankzij - de grote verschillen tussen leerlingen.