blijf op de hoogte
Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Via dit platform blijf je op de hoogte van de actualisatie van de kerndoelen digitale geletterdheid. De startnotitie digitale geletterdheid (pdf) is een van de documenten die het vertrekpunt markeren van de actualisatie.
Een kerndoelenteam van uit leraren, vakinhoudelijke experts en curriculumexperts zullen het komende jaar werken aan de actualisatie. Zij doen dit onder leiding van een procesregisseur. De teamleden stellen zich graag aan je voor evenals de procesregisseur.
De komende jaren delen we op dit webplatform de vorderingen in het proces en bredere ontwikkelingen die daarvoor relevant zijn.
Animatie actualisatie kerndoelen
Twee kerndoelenteams zijn druk bezig met de afronding van de conceptkerndoelen voor de nieuwe leergebieden burgerschap en digitale geletterdheid. Lees hier wanneer ze de conceptkerndoelen opleveren!
Lees verderProgrammeren als onderdeel van digitale geletterdheid: hoe zit dat? Milena Spaan, teamlid en vakexpert, neemt ons hierin mee in een blog. Lees snel verder!
Lees verderSLO vindt het belangrijk dat de actualisatie van de kerndoelen voor het primair onderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs en het (voortgezet) speciaal onderwijs op een verantwoorde wijze gebeurt. Voor digitale geletterdheid werd daarom een team samengesteld. Dit team bestaan uit: leraren po, leraren onderbouw vo, vakexperts, curriculumexperts en een procesregisseur. Stap voor stap werken zij samen toe naar conceptkerndoelen. Ook kreeg ieder team een advieskring, die bestaat uit een vertegenwoordiging van de onderwijspraktijk. Lees meer over wat de advieskring doet en welke organisaties in de advieskring zitten.
Daarnaast geeft de klankbordgroep specifieke onderwijsbehoeften het team advies over de haalbaarheid en herkenbaarheid van de karakteristiek en de kerndoelen voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.
Het actualisatieteam kerndoelen digitale geletterdheid kan naast de advieskring ook experts op persoonlijke titel raadplegen, zoals (vak)deskundigen en hoogleraren. Voor organisaties als het CITO, CvTE en leermiddelenmakers worden aanvullende bijeenkomsten, zoals gesprekstafels, georganiseerd.
Scholen kunnen aan de hand van diverse bronnen van SLO nu al aan de slag met digitale geletterdheid. Op het vakportal digitale geletterdheid vind je tips hoe je als school je visie op digitale geletterdheid bepaalt en hoe je je onderwijsaanbod daarop afstemt.
Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.