Feikje Riedstra

Feikje Riedstra

Contactinformatie

Feikje Riedstra

leraar vo

Mijn naam is Feikje Riedstra en ik werk met veel plezier als docente Frans op het Drachtster Lyceum (OSG Singelland). Ik geef les aan de onder- en bovenbouw havo-vwo. Daarnaast geef ik les op het Matrix Lyceum: een school die passend onderwijs biedt aan havo- en vwo-leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte (het zijn met name leerlingen met ADD en ASS). Omdat ik behoefte aan verdieping had, heb ik een Master Special Educational Needs (richting: taalspecialist) gevolgd en daarmee heb ik mijn visie op het talenonderwijs gevormd.

Ik heb mij aangemeld voor het kerndoelenteam moderne vreemde talen omdat ik mij sterk wil maken voor de vreemde talen in het onderwijs. Je kunnen uiten, elkaar verstaan, je verplaatsen in een ander, een standpunt innemen zijn belangrijke vaardigheden in de (internationale) samenleving. Naar mijn mening verdienen de vreemde talen meer aandacht dan zij nu krijgen. Tegelijkertijd kan het onderwijs in talen ook aantrekkelijker worden: door het bijvoorbeeld taakgericht te maken zal het beter aansluiten bij de huidige leerlingenpopulatie. Ook ligt er een unieke kans om burgerschap in het talenonderwijs te integreren.

Kortom, ik kijk ernaar uit om samen met collega’s kerndoelen op te zetten voor sterk en aantrekkelijk onderwijs in de moderne vreemde talen!