Mireille Hassemer

Mireille Hassemer

Contactinformatie

Mireille Hassemer

vakexpert

Ik ben Mireille Hassemer en met toewijding vervul ik de rol van vakdidactica Duits aan de Interfacultaire Lerarenopleiding (ILO) van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Mijn onderwijsloopbaan heeft me vanuit diverse perspectieven naar het vak Duits en het leerproces zelf laten kijken. Voordat ik mijn werkzaamheden aan de lerarenopleiding begon, heb ik bijna tien jaar lesgegeven als docent Duits in het voortgezet onderwijs, heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van een lesmethode en heb ik ook anderhalf jaar ervaring opgedaan in het primair onderwijs.

Het doceren van talen is mijn passie: ik geniet van het lesgeven, het ontwikkelen van lesprogramma's en het uitstippelen van leerlijnen voor het vak Duits.

Als taalvakexpert is mijn doel om docenten en studenten te inspireren, zodat ze zich ontwikkelen tot onderzoekende en kritische docenten die bijdragen aan de taalvaardigheid en het taal- en cultuurbewustzijn van hun leerlingen. In een ideale wereld zouden leerlingen kunnen profiteren van krachtige en motiverende taallessen die hun nieuwsgierigheid prikkelen om in de vreemde taal te communiceren en meer te leren over de culturele achtergrond van ons buurland.

Daarom zet ik me graag in voor het team dat onder andere de kerndoelen voor Duits actualiseert. Samen streven we ernaar hoe hoogwaardig, uitdagend, rijk en communicatief taalonderwijs te bieden waarmee leerlingen hun horizon kunnen verbreden. De moderne vreemde talen worden daardoor aantrekkelijker voor leerlingen omdat zij inzien hoe waardevol het is om een taal te leren en te studeren.