Cor Ottens

Cor Ottens

Contactinformatie

Cor Ottens

procesregisseur

Er zit veel beweging in mijn week. Ik sta altijd voor groepen in wisselende samenstellingen op verschillende locaties en help ze om zo goed mogelijk samen te werken. Zeer dynamisch voor de geest, maar het lijf zit meestal op een stoel in een zaaltje met veel koffie en thee. Dat werkt alleen als ik in de randen van de dag op hardloopschoenen mijn wijk uit ren, een rondje Jorwerd op de racefiets doe of mijn schaatsen laat glijden door de Elfstedenhal in mijn woonplaats Leeuwarden.

Mijn geluk is dat sport mij met de paplepel is ingegoten, in het verenigingsleven en op school. Gym was altijd de leukste les. Okay, die capriolen met een trampoline en een kast….dat had wel wat minder gemogen, maar voor de rest was het één groot feest. Toen wist ik nog niet dat bewegen ook heel belangrijk is voor een gezond en succesvol leven en dat er een goed plan achter iedere les zit.

Nu weet ik dat wél en ik vind het fantastisch en een hele eer dat ik met een schitterend team vakmensen aan actualisatie van de kerndoelen mag gaan werken. En dat is ook hard nodig. Ik word steeds vaker ingehaald op mijn racefiets door jonge mensen. Niet omdat ik al 58 ben, maar omdat jonge mensen vooral vervoer op batterijen gebruiken en dat roept bij mij allerlei vragen op. Kunnen wij dat met nieuwe kerndoelen veranderen? Misschien is dat teveel gevraagd, maar we komen een heel eind als we er een superuitdagend pakket voor alle leerlingen van maken.