Anika Embrechts

Anika Embrechts

Contactinformatie

Anika Embrechts

Vakexpert

Als curriculumontwikkelaar technologie en digitale geletterdheid en docent bij het ROC van Twente werk ik nauw samen met collega’s van het basis- en voortgezet onderwijs om digitale geletterdheid structureel te integreren.


Naast curriculumontwikkeling werk ik samen met zowel po, vo als MBO-scholen aan docentprofessionalisering op het gebied van technologie, digitale geletterdheid en databewust onderwijs. Daarnaast werk ik vanuit het Kennisnetwerk Lerende Leraren en SPRONG Educatief STEM aan kennisdeling en onderwijsontwikkeling in professionele leergemeenschappen DG en STEM. Er liggen veel kansen waar domeinen zoals digitale geletterdheid raken aan Nederlands, rekenen en wiskunde, burgerschap en zaakvakken.


Mijn passie voor digitale geletterdheid ontstond al vroeg. Als jong meisje van vijf kreeg ik mijn eerste computer: de Commodore 64. Zo begon mijn reis richting digitale geletterdheid en zelfredzaamheid. Het vertrouwen dat ik daardoor wist te ontwikkelen en de deuren die digitale geletterdheid nog steeds voor mij opent, zorgen nog wekelijks voor plezier en verwondering. Dat gun ik echt elke leerling. En in het bijzonder die leerlingen die thuis weinig tot geen toegang hebben tot digitale apparatuur. Zo werken we samen aan kansengelijkheid.


Ik kijk dan ook enorm uit naar de samenwerking binnen het team actualisatie kerndoelen digitale geletterdheid en zeker ook naar de samenwerking met teamleden van andere domeinen.