Moniek Engeltjes

Moniek Engeltjes

Contactinformatie

Moniek Engeltjes

Leraar po

Kinderen klaarstomen voor de hedendaagse wereld vol technologische ontwikkelingen: hoe kunnen we dat doen?


Ik ben Moniek Engeltjes en sta ruim 10 jaar voor groep 8 op het Scala in Kampen, onderdeel van stichting OOK. Naast mijn werk als leerkracht houd ik me bezig met het begeleiden van veranderingen en implementaties, onder andere op het gebied van digitale geletterdheid. Als gecertificeerd mediacoach, cultuurcoördinator en master learning & innovation denk ik met juist die ervaring een bijdrage te kunnen leveren in dit team.


Leerlingen worden dagelijks geconfronteerd met (sociale) media en devices. Dit vraagt om voldoende kennis en kunde; een taak waar docenten mijns inziens een belangrijke rol in kunnen spelen. Dat is waarom ik mee wil werken aan het formuleren van actuele kerndoelen op het gebied van digitale geletterdheid. Mijn doel is dat alle kinderen in Nederland verantwoordelijk leren omgaan met media en vaardig zijn in de omgang met digitale middelen, met een eerlijke kans voor ieder kind.


Ik ben ontzettend vereerd dat ik vanuit mijn praktische ervaring mee mag werken aan het team actualisatie kerndoelen digitale geletterdheid en kijk uit naar de samenwerking met andere collega’s!