Aranka Kuiper

Aranka Kuiper

Contactinformatie

Aranka Kuiper

docent vo

Mijn naam is Aranka Kuiper, theaterdocent op cultuurprofielschool Stad & Esch in Meppel. Ik heb 12 ervaring als leraar theater in de onderbouw en bovenbouw. Ik geniet ervan om mijn liefde voor het vak theater over te brengen op mijn leerlingen en ik ben ervan overtuigd dat ik een positieve impact kan hebben op hun educatieve en persoonlijke ontwikkeling. Als kunstdocent streef ik naar een stimulerende, uitdagende en inclusieve leeromgeving, waarin leerlingen zich veilig voelen om te experimenteren en grenzen te verleggen en waarin ze hun talenten op gebied van kunst kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Naast mijn onderwijservaring heb ik een passie voor het ontwikkelen van onderwijs. Ik heb het curriculum en de doelstellingen van het vak theater op Stad & Esch ontwikkeld, van onderbouw tot examenklas. Hiervoor heb ik visie, lesmaterialen en een doorlopende leerlijn ontwikkeld, waarin persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en eigenaarschap centraal staan. Ook maak ik met veel plezier theatervoorstellingen, ontwikkel ik projecten en organiseer ik open podia.

Het voelt als een fantastische kans om als lid van het kerndoelenteam kunst en cultuur te mogen nadenken over de doelen van kunsteducatie in het voorgezet onderwijs. Ik hoop dit jaar in het team te mogen zoeken naar de verbinding tussen kunst, creativiteitsontwikkeling en burgerschap voor onze leerlingen.