Charissa Koek

Charissa Koek

Contactinformatie

Charissa Koek

vakexpert

Als lerarenopleider beeldende vorming bij de pabo en docent creatieve vorming bij de Ad-PEP (Associate degree Pedagogisch Educatief Professional) van Hogeschool Inholland ligt mijn focus op het overbrengen van de kunst van het lesgeven in de kunstzinnige vakken.

Het gezamenlijk creƫren, spelen, verwonderen, experimenteren, ontwikkelen, ontdekken, onderzoeken en leren resulteert in het ontwikkelen van vakvaardigheden en het vertrouwen in eigen kunnen van (toekomstig) professionals. Concrete en actuele kerndoelen zijn daarbij helpend. Dit motiveert mij om als expert deel te nemen aan de actualisatie van de kerndoelen kunst en cultuur.

In de twintig jaar dat ik werkzaam ben in het onderwijs, werkte ik tien jaar als groepsleerkracht in het basisonderwijs (jenaplan-, ontwikkelingsgericht- en montessorionderwijs) en tien jaar als kunstvakdocent beeldende- en muzische vorming in het basisonderwijs, pro, mbo en hbo. Daarmee ontwikkelde ik een brede kijk op zowel het basisonderwijs als op het leergebied kunstzinnige oriƫntatie.

Dagelijks houd ik mij bezig met de nieuwste ontwikkelingen binnen het leergebied, richt mij op het doen van onderzoek en het (door)ontwikkelen van het onderwijs. Het werken (en studenten leren werken) met de kerndoelen loopt hier als een rode draad doorheen. Een bijdrage mogen leveren aan het gezamenlijk actualiseren en concretiseren van de kerndoelen sluit hier uitstekend bij aan.