Marius Diepenhorst

Marius Diepenhorst

Contactinformatie

Marius Diepenhorst

leraar po

Al jaren geef ik met veel plezier invulling aan het vak muziek op een aantal Nederlandse basisscholen en ben ik actief binnen meerdere netwerken van muziekdocenten in binnen- en buitenland. Binnen het po ligt mijn focus op zingen, help ik kinderen hun muzikale zelfvertrouwen te ontwikkelen en probeer ik steeds betekenisvol onderwijs te creƫren. Ik streef daarbij naar een balans tussen het leren van zowel muzikale als meta-cognitieve vaardigheden en de relatie met het dagelijkse leven van kinderen.

Ik heb onlangs mijn master Kunsteducatie bij Codarts afgerond met een masterthesis over de relatie tussen mindset en zingen. Mijn onderzoek zoomde in op de vraag hoe kinderen vrij kunnen (leren) zingen, zonder bijvoorbeeld angst voor de overtuiging een gebrek aan talent te hebben, ofwel hoe een muzikale 'growth mindset' kan worden gevoed.

Een van mijn drijfveren om aan te sluiten bij het kerndoelenteam is dat elk kind een enorm potentieel heeft dat erop wacht om ontketend te worden, maar dat dit helaas nog te weinig gebeurt. Daarom wil ik graag bijdragen aan de actualisatie van de kerndoelen. Door actieve deelname aan dit project, hoop ik een verschil te kunnen maken voor alle kinderen in het Nederlandse onderwijs.