Natascha Janssen

Natascha Janssen

Contactinformatie

Natascha Janssen

leraar vo

Als beeldend docent op het Murmellius gymnasium in Alkmaar, heb ik mij de afgelopen jaren bezig gehouden met het ontwikkelen van een nieuw kunstcurriculum en het opzetten van kunst als examenvak. Mijn eerdere ervaring als zelfstandig theatervormgever en als cultuurcoach in het po en vo heb ik daarbij goed kunnen inzetten. Ik beweeg me als een ondernemer binnen de school.

Het vak kunst biedt veel kansen op het gebied van verbinding tussen vakken en leerlingen, divergent denken, intrinsieke motivatie, vertrouwen op jezelf en het proces, durven experimenteren en persoonsontwikkeling in een snel veranderende samenleving. Deze vaardigheden in de kunst raken van nature aan burgerschap. Ontwerpdenken biedt veel mogelijkheden om deze vaardigheden te ontwikkelen en daarmee leerlingen voor te bereiden op de toekomst in elke situatie en elk beroep.

Mijn passie voor theater en ontwerpdenken is aangewakkerd door de voorstelling a Midsummernights dream op mijn middelbare school. Hoe de moonboots destijds voor magie zorgden in de beweging, heeft bij mij een zaadje geplant.

Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s kunst en cultuur kerndoelen samen te stellen waarin de verwondering over kunst, het ervaren van kunst, de authenticiteit van de leerling middels motiverende vragen, tot hun recht komen en een inspirerend zaadje planten.