Suzanne van Dieren

Suzanne van Dieren

Contactinformatie

Suzanne van Dieren

leraar vo

Mijn naam is Suzanne van Dieren. Ik werk als docent Podiumkunst op een school voor vmbo in Apeldoorn. In juni 2023 ben ik afgestudeerd aan de Master Kunsteducatie (ArtEZ Zwolle), waarbij mijn afstudeeronderzoek heeft geresulteerd in het opzetten van de onderwijsbeweging SLOW SCHOOL.

Ik ben maatschappelijk betrokken, met een groot hart voor de vmbo-leerling. Opgeleid als theaterdocent (ArtEZ Arnhem, 2007) heb ik grote voorkeur voor vakoverstijgend en interdisciplinair werken. Naast het lesgeven houd ik mij bezig met de ontwikkeling en vernieuwing van het kunstonderwijs op het vmbo in Apeldoorn in diverse werkgroepen, waarbij ik bovendien een taak heb in de verankering van filmeducatie binnen ons curriculum.

We leven in een bijzonder tijdperk. De gehele samenleving, de gehele wereld maakt een transformatie door. Hiertoe moeten wij ons verhouden. Hiertoe zullen toekomstige generaties zich moeten leren verhouden. En daar ligt volgens mij een bijzondere taak voor de kunsteducatie binnen het onderwijssysteem.

Ik ben ontzettend blij dat ik mag deelnemen aan het team dat zich zal buigen over de actualisatie van de kerndoelen voor kunst en cultuur. Hierbij hoop ik het vmbo op een waardige manier te representeren en zal ik zeker mijn maatschappelijk betrokkenheid meenemen.