Anika Embrechts

Anika Embrechts

Contactinformatie

Anika Embrechts

vakexpert

Als onderzoeker en curriculumontwikkelaar technologie en digitale geletterdheid en docent bij het ROC van Twente werk ik nauw samen met collega’s van het primair- en voortgezet onderwijs om technologie structureel in het onderwijs te integreren. Sinds 2015 mag ik bovendien als co-auteur een bijdrage leveren aan het boek Basiskennis Natuur & Techniek (Noordhoff). Ook ben ik lid van het kerndoelenteam actualisatie digitale geletterdheid.

Mijn passie voor technologie en digitale geletterdheid ontstond al vroeg. Als jong meisje van vijf kreeg ik mijn eerste computer. En met een techniekpapa had ik de techniekkoorts en nieuwsgierigheid al te pakken voordat ik op de basisschool zat. Het vertrouwen dat ik daardoor wist te ontwikkelen en de deuren die technologie nog steeds voor mij opent, zorgen nog wekelijks voor plezier en verwondering. Dat gun ik echt elke leerling. De nieuwe kerndoelen mens en natuur en digitale geletterdheid openen hopelijk zo ook meer deuren voor anderen.

Daarnaast word ik ook erg enthousiast van samenhang in het onderwijs. Onze wereld bestaat niet uit losse vakjes. Hoe mooi is het bijvoorbeeld als leerlingen spelenderwijs taal- en rekenkennis en vaardigheden ontwikkelen, terwijl ze met wereldoriëntatie of digitale geletterdheid bezig zijn. Of andersom natuurlijk. Ik kijk dan ook enorm uit naar komend schooljaar!