Anja van Hirtum

Anja van Hirtum

Contactinformatie

Anja van Hirtum

leraar po

De wereld confronteert ieder kind met grote en kleine vragen. Sommige vragen komen voort uit verwondering, andere vragen uit persoonlijke behoefte of maatschappelijke urgentie.

Ik ben Anja van Hirtum-Smits en werk als leerkracht en coördinator binnen Montessorischool Elzeneind in Oss. Als team werken wij vanuit het kosmisch onderwijs. Kosmisch onderwijs gaat er vanuit dat alles met alles samenhangt en van elkaar afhankelijk is. Kinderen leren de ordening van de dingen uit hun omgeving kennen en onderzoeken.

Binnen het leergebied mens en natuur kunnen we ook die verwondering in het onderwijs bij kinderen koesteren, voeden en stimuleren en ik denk dat ik een bijdrage kan leveren vanuit mijn kennis en ervaring binnen het (Montessori en Ervaringsgericht) onderwijs.

Naast het werken als leraar in het primair onderwijs, werk ik ook als kennisspecialiste voor de kennisrotonde van het NRO en mogelijk kan ik vanuit de wetenschap een bijdrage leveren.

Ik ben vereerd dat ik mag aansluiten bij het team voor het actualiseren van de kerndoelen mens en natuur en kijk uit naar de samenwerking en leermomenten met andere collega’s binnen en buiten het leergebied, zodat we samen kunnen werken aan de samenhang tussen de leergebieden.