Corine Noordink

Corine Noordink

Contactinformatie

Corine Noordink

leraar po

‘The role of the teacher is to create the conditions for invention rather than provide ready-made knowledge.’ Seymour Papert

In een samenleving waarin technologie een steeds grotere rol begint te spelen en waarin we voor grote maatschappelijke uitdagingen staan, is het van belang dat we leerlingen handvatten meegeven om zich in de samenleving staande te kunnen houden en hun steentje bij te kunnen dragen. Het vakgebied mens en natuur biedt leerlingen de kans om vanuit een nieuwsgierige, kritische en onderzoekende houding de wereld te kunnen verkennen; om onderzoeks- en ontwerpvaardigheden te ontwikkelen en kennis te verwerven over allerlei thema’s uit de biologie, natuurkunde, scheikunde en technologie.

Mijn naam is Corine Noordink, coördinator onderzoekend en ontwerpend leren en specialist Digitale didactiek. Ik werk in het maak- en ontdeklab Diskoever van de stichting KOE in Enschede. Vanuit het lab mag ik leerlingen en leerkrachten kennis laten maken met wetenschap, technologie en de didactiek van onderzoekend en ontwerpend leren. We geven gastlessen, workshops en denken met leerkrachten mee over betekenisvol en vakoverstijgend onderwijs vanuit de didactiek van OOL. Met mijn kennis en praktijkervaring hoop ik in het kerndoenenteam mens en natuur te kunnen bijdragen aan heldere en werkbare kerndoelen.