Margreet van Gelderen

Margreet van Gelderen

Contactinformatie

Margreet van Gelderen

leraar vo

Ik ben Margreet van Gelderen, in 2000 afgestudeerd in Groningen in biologie. Aansluitend heb ik de lerarenopleiding gedaan, waarbij ik stage heb gelopen op het toenmalige Zernike College, alwaar ik nog steeds werkzaam ben (ook al heet het nu Harens Lyceum).

Naast biologie heb ik ook een bevoegdheid voor O&O gehaald. Voor zowel biologie als O&O geef ik les in de onder- en bovenbouw van havo/vwo. In de loop van de tijd heb ik wat schrijfopdrachten voor methodes gedaan, ook voor vakgebieden buiten de biologie, en heb een tijdje communicatieve managementvaardigheden gegeven op de Hanzehogeschool. De leerlingen van het voortgezet onderwijs en het vakgebied van biologie vond ik echter toch het allerleukst.

Een van de leukste dingen in het onderwijs vind ik de omgang met leerlingen, en daarnaast het ontwikkelen van materiaal voor het onderwijs. Ik heb onwijs veel zin in het actualiseren bij SLO, het lijkt me erg leuk in een gedreven team binnen kaders na te denken over hoe en wat we in Nederland willen met onderwijs omtrent mens en natuur. Het is gegeven de huidige ontwikkelingen in de maatschappij en wereldwijd misschien wel de belangrijkste richting voor leerlingen.