Patricia Jansen

Patricia Jansen

Contactinformatie

Patricia Jansen

leraar po

Nieuwsgierig mogen zijn, mogen ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen. Dat gun ik leerlingen in het onderwijs. Onderwijs begeleidt leerlingen om de leefwereld te ontdekken, te begrijpen, erin te participeren en wellicht ooit te veranderen!

Als vakleerkracht wetenschap en techniek (W&T) op een basisschool in Breda ontwikkel en verzorg ik thematische W&T-onderwijs aan de hand van thema’s binnen de wereldoriëntatie-methode. Daarbij doen de kinderen onderzoekjes, leren ze technische en digitale vaardigheden en bedenken ze oplossingen voor maatschappelijke- of duurzaamheidsproblemen in hun leefomgeving.

Ik ben afgestudeerd als ingenieur in natuur- en landschapstechniek en volgde daarna de pabo. Ondertussen ben ik ruim 15 jaar werkzaam in en om het onderwijs: als groepsleerkracht, begeleider, hogeschooldocent en vakleerkracht.

Ik mocht met een LOF (leraren ontwikkelfonds) een geïntegreerd curriculum W&T ontwikkelen en volg momenteel de MLI (Master Leren en Innoveren). Daarbij heb ik een Erasmus+ course gevolgd op een Finse universiteit. Ook vertegenwoordigde ik het po bij het Europese ‘Science-on-Stage-festival’ in Hongarije.

Ik hoop bij team mens en natuur mijn kennis, ervaringen en kunde in te kunnen zetten om te komen tot een compleet, maar niet overladen, programma waarbij we zoeken naar samenhang en integratie.