Advieskringen van vijf leergebieden van start!

Redactie Geplaatst op 30 november 2023

Tijdens de actualisatie van de kerndoelen betrekt SLO het onderwijsveld op verschillende manieren. Een van die manieren is een advieskring per leergebied. Deze advieskringen, met vakverenigingen en andere onderwijsorganisaties met vakinhoudelijke opvattingen, lezen mee met de eerste versies van de karakteristiek (wat is de kern van het leergebied?) en het raamwerk (de indeling van de conceptkerndoelen). De advieskringen brengen expertise in om tussenproducten te verbeteren, leggen deze tussenproducten voor aan hun achterban en geven de kerndoelenteams feedback op deze tussenproducten, waar de teams vervolgens weer mee aan de slag gaan.

De advieskringen van kunst en cultuur, bewegen en sport, mens en natuur, mens en maatschappij en moderne vreemde talen zijn inmiddels samengesteld en hebben net hun kennismakingsbijeenkomsten gehad. Dat betekent dat het bijna zo ver is: halverwege december start de eerste van de drie adviesrondes. Een belangrijk moment!

Benieuwd wie in de advieskring van jouw leergebied zit? Klik dan hieronder:

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen jouw leergebied? Meld je dan aan voor de automatische updates onderaan deze pagina!

wil je dit delen?

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Leergebieden