Klankbordgroep specifieke onderwijsbehoeften

Redactie Geplaatst op 18 januari 2024 (v)so Actualisatie Kerndoelen

Onderwijs moet toegankelijk zijn voor alle leerlingen. Aan de basis daarvan staan actuele kerndoelen voor het primair, onderbouw voorgezet en (voorgezet) speciaal onderwijs, ook voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.

In het verleden zijn de kerndoelen voor het primair, onderbouw voortgezet en (voortgezet) speciaal onderwijs los van elkaar ontwikkeld. Hierdoor is er onvoldoende samenhang tussen de verschillende sets kerndoelen. De huidige actualisatie van de kerndoelen biedt een uitgelezen kans om de kerndoelen voor het po, onderbouw vo en het (v)so wel in samenhang te ontwikkelen. Hiermee gelden voor alle leerlingen die naar vervolgonderwijs uitstromen dezelfde kerndoelen, ongeacht welk type onderwijs je volgt. De kerndoelen zijn op deze manier een gemeenschappelijk kader met een betere aansluiting tussen het regulier onderwijs en het (voortgezet) speciaal onderwijs.

Om ervoor te zorgen dat de geactualiseerde kerndoelen goed geformuleerd worden voor leerlingen in het (v)so, richt SLO een klankbordgroep in. Wil je weten wie er in de klankbordgroep zitten? Klik dan hier.

wil je dit delen?

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Leergebieden