Bram Hugen

Bram Hugen

Contactinformatie

Bram Hugen

Leraar po

Mijn naam is Bram Hugen en ik geef les op de Roelof Venema School in Amstelveen. Op onze school zit ik in de cultuurcommissie en in de werkgroep burgerschap.


Ik vind het belangrijk om de leerlingen voor te bereiden op de snel veranderende maatschappij. Met als uitgangspunt kunnen zijn wie je bent en het durven maken van je eigen keuzes. Dit alles ongeacht gender, geloof, afkomst of lievelingskleur. Een belangrijke taak, maar ook niet de minste. Want wat is burgerschap eigenlijk en hoe geef je dat vorm? Tijdens mijn studie en met collega’s heb ik hier al vaak gesprekken over gevoerd. Ik zie dat bij veel leerkrachten de haren overeind gaan staan bij het woord burgerschap.


Hopelijk kunnen kerndoelen burgerschap duidelijkheid bieden. Zo gaat burgerschap een bewuste rol spelen in ons onderwijs. Op deze manier kunnen we de leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op die snel veranderende maatschappij. Ik vind het een mooie kans en een interessante uitdaging om hier komend jaar mee aan de slag te gaan.