Johannes Visser

Johannes Visser

Contactinformatie

Johannes Visser

Leraar po

"Wat moeten we nu met burgerschap?" Dat is een vraag die veel scholen bezighoudt en een vraag waar ik me graag mee bezig houd.


Mijn naam is Johannes Visser, werkzaam op de Ronde Maat in Rijssen. Ik geef hier les aan groep 8. Daarnaast ben ik binnen onze scholenvereniging bezig als burgerschapscoördinator. Hierbij heb ik mij de afgelopen jaren gericht op het uitwerken van een eigen leerlijn. Bij deze uitwerking werd ik meer en meer gesterkt in de conclusie dat het werken aan burgerschap een belangrijke en mooie taak is. Hiermee kunnen we kinderen voorbereiden op een plek in de maatschappij. Door hier gericht mee bezig te zijn, zie je leerlingen zich bewust worden van hun eigen denken en handelen. Daarnaast kom ik ook op andere scholen om te helpen vorm geven aan de invulling van burgerschap.


Met heldere kerndoelen hoop ik dat het onderwijs nog meer richting krijgt op welke wijze scholen aan de slag kunnen. Hierbij vind ik het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de eigenheid en identiteit van de scholen. Vanuit deze hoedanigheid lijkt het me erg mooi om een bijdrage te leveren aan het opstellen van actuele kerndoelen voor burgerschap.