Marije Scheepstra

Marije Scheepstra

Contactinformatie

Marije Scheepstra

Leraar po

Mijn naam is Marije Scheepstra en ik ben werkzaam als leerkracht op It Klimmerblêd in Sint Nicolaasga. Ik geef momenteel les in groep 4 en heb ervaring met alle groepen van het basisonderwijs. Naast het lesgeven vind ik het een uitdaging om mij bezig te houden met de bewegingen en doorgaande lijnen binnen mijn school, bijvoorbeeld de ontwikkeling tot een Sterrenschool in de afgelopen jaren.


Ik realiseer mij dat de kinderen op mijn katholieke, plattelandse school de maatschappij anders zien en ervaren dan kinderen in een andere situatie. Ik vind het een prachtige kans om samen met de andere leden van het team burgerschap aan de slag te gaan om kinderen over elkaar te leren en ze goed toe te rusten voor de toekomst.


Ik denk dat burgerschap een veelomvattend onderdeel is waar veel andere vakken mee samenhangen. De maatschappij verandert en het lijkt wel of iedereen er een mening over heeft. Om hier tot een mooie en actuele set kerndoelen te komen is een grote en een mooie uitdaging. Een prachtige kans waar ik met veel enthousiasme mee aan de slag wil gaan.