Patricia Jansen

Patricia Jansen

Contactinformatie

Patricia Jansen

Leraar po

Nieuwsgierig mogen zijn, mogen ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen. Dat gun ik leerlingen in het onderwijs! Burgerschapsonderwijs begeleidt leerlingen om de leefwereld te ontdekken, te begrijpen, erin te participeren en wellicht ooit te veranderen.


Als vakleerkracht wetenschap en techniek (W&T) op een islamitische basisschool in Breda besteed ik veel aandacht aan burgerschap. Werken vanuit de (leef)wereld zorgt voor betekenisvol onderwijs. Dit past bij het thematische en geïntegreerde W&T-onderwijs dat ik ontwikkeld heb en bij ibs Okba Ibnoe Nafi in de praktijk breng. Zo bedenken we, door middel van design-thinking, oplossingen voor maatschappelijke- of duurzaamheidsproblemen in onze omgeving. Ook corresponderen we met leerlingen uit andere landen en dragen we actief bij om onze leefomgeving net wat mooier te maken.


Ik ben afgestudeerd als ingenieur in Natuur- en landschapstechniek en volgde daarna de pabo. Ondertussen ben ik ruim 15 jaar werkzaam in en om het onderwijs als groepsleerkracht, begeleider, hogeschooldocent en vakleerkracht. Ik volg de MLI (Master Leren & Innoveren), volgde een Erasmus+ course op een Finse universiteit en vertegenwoordigde het PO bij het Europese ‘Science-on-Stage-festival’ in Hongarije.


Ik hoop bij het team actualisatie kerndoelen burgerschap mijn kennis, ervaringen en kunde in te kunnen zetten om te komen tot een compleet, maar niet overladen, burgerschapsprogramma waarbij we zoeken naar samenhang en integratie.