Anne Graaumans

Anne Graaumans

Contactinformatie

Anne Graaumans

leraar vo

“Een middelmatige leraar vertelt, een goede leraar legt uit, de betere leraar demonstreert en de beste leraar inspireert.”

(auteur onbekend)

De leraar die inspireert, daar hebben we allemaal wel een voorbeeld van. Een leraar die je je hele leven niet meer vergeet. Inspireren is in de huidige maatschappij misschien wel een van de belangrijkste dingen die we willen in het onderwijs. Inspireren om te leren, om te onderzoeken, om initiatief te nemen, om te luisteren, om te vertellen, om te zien… kortom, inspiratie is de sleutel tot ontwikkeling.

Mijn naam is Anne Graaumans, 34 jaar en een enorme passie voor het vmbo. Zo’n 11 jaar heb ik gewerkt in Eindhoven op een vmbo school maar komend schooljaar ga ik beginnen bij een vmbo school in Breda. Tijdens mijn loopbaan ben ik van het begin af aan enthousiast aan de slag gegaan met digitaal onderwijs. Omdat dit toen nog in de kinderschoenen stond (en ik door corona heel veel tijd had) ben ik, met behulp van de vakgroep, begonnen met het schrijven van onze eigen digitale methode op basis van de kerndoelen. We konden nu ons onderwijs zo inrichten dat het goed aansloot bij ons type leerling. Onderwijs wat onze leerlingen interesseert en inspireert! We werken hier nu enkele jaren mee en het bevalt ieder van ons heel erg goed. Het sluit aan op de kerndoelen, maar ook op de schooleigen doelen en we kunnen er ook onze eigen passies en interesses in verwerken. Heel wat vliegen in een klap dus!

Met mijn aanmelding voor het team van de kerndoelen mens en maatschappij wil ik graag zorgen dat de kerndoelen zo worden opgebouwd, dat meer leraren geïnspireerd raken om hun onderwijs zo vorm te geven dat de leerlingen het onderwijs krijgen dat ze interesseert en inspireert. Ik ben erg blij dat ik het vertrouwen heb gekregen om hier aan mee te werken, ik heb er in ieder geval heel veel zin in!