Artikel: Passende kerndoelen voor álle leerlingen

Redactie Geplaatst op 06 december 2023 (v)so

Onderwijs moet toegankelijk én inhoudelijk relevant zijn voor álle leerlingen, met kerndoelen en inhouden die voor iedereen passend zijn. De actualisatie van de kerndoelen biedt hiervoor een uitgelezen kans. Een klankbordgroep bekijkt de tussenproducten van de kerndoelenteams op haalbaarheid en herkenbaarheid voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Dat zijn vooral leerlingen met een visuele, auditieve/communicatieve of lichamelijke beperking, of leerlingen die milde leer- of gedragsproblemen ervaren. Zo ontwikkelen we conceptkerndoelen voor primair onderwijs, onderbouw voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs.

Stephanie Kastelein (curriculumexpert SLO), Annette van der Laan (curriculumexpert SLO), Corina Burggraaf-Maljers (lid klankbordgroep specifieke onderwijsbehoeften) en Bram Hugen (teamlid burgerschap) vertellen je over hun samenwerking en het belang van passende kerndoelen voor álle leerlingen.

Lees hier het hele artikel: https://www.onderwijsvanmorgen...

wil je dit delen?

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Leergebieden