Marjolijn Bakir

Marjolijn Bakir

Contactinformatie

Marjolijn Bakir

Leraar po

Mijn naam is Marjolijn Bakir en ik ben werkzaam op de Alfonsusschool in Enschede. Ik heb ruim tien jaar fulltime lesgegeven in verschillende groepen op verschillende basisscholen. Na de opleiding rekencoördinator heb ik met een aantal collega’s uit de regio een regionaal netwerk voor rekencoördinatoren opgezet.


Daarnaast heb ik mijn bijdrage mogen leveren aan het boek Rekenen en Wiskunde in de 21e eeuw, de Veldraadpleging Rekenen en Wiskunde in 2020 voor de peiling in 2023 en heb ik meegelezen met de reflectiewijzer Rekenen en Wiskunde 2021.


Vier jaar geleden ben ik intern begeleider geworden in combinatie met lesgeven. Sinds vorig jaar ben ik fulltime intern begeleider van alle groepen.


Als leerkracht, rekencoördinator en intern begeleider probeer ik altijd een bijdrage te leveren aan verandering, vernieuwing en ontwikkeling. Wat mij bezighoudt, is de afstemming in leerkansen voor alle leerlingen, lessen betekenisvol maken, leerlingen motiveren, interactie tussen leerkrachten/docenten en leerlingen, creatief kijken naar het vak rekenen-wiskunde en zorgen voor een doorgaande lijn.


Het lijkt mij ontzettend leerzaam om met andere docenten en vakexperts samen te werken en ideeën uit te wisselen. Ik hoop in deze rol het onderwijs zo te mogen vormgeven, dat het vak rekenen en wiskunde er alleen maar mooier op wordt.