Leraren en experts gezocht voor de expertgroep (v)so! 

Redactie Geplaatst op 17 mei 2023 (v)so Functionele kerndoelen

Wil jij een rol van betekenis spelen in toegankelijk onderwijs? Ga jij de uitdaging aan om in drie maanden functionele kerndoelen voor de leergebieden Nederlands of rekenen en wiskunde te ontwikkelen? Meld je dan aan voor de expertgroep (v)so!


Aan de basis van toegankelijk onderwijs staan actuele kerndoelen voor alle onderwijssoorten po, onderbouw vo en (v)so, dus ook voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. De reguliere conceptkerndoelen zijn niet toereikend voor zeer moeilijk lerende en meervoudig beperkte leerlingen. Voor deze leerlingen zijn functionele kerndoelen nodig. Daarom richt SLO een expertgroep (v)so in.


In de zomer leveren de kerndoelenteams van Nederlands en rekenen en wiskunde de geactualiseerde, reguliere kerndoelen op. De expertgroep (v)so gaat vervolgens aan de slag met de functionele kerndoelen voor deze leergebieden. Dit zorgt voor een betere aansluiting tussen het regulier onderwijs en het (voortgezet) speciaal onderwijs. Wil je meer weten over kerndoelen voor (v)so? Lees dan hier verder (pagina Actualisatie kerndoelen Nederlands).


We werven nu leraren en experts voor de expertgroep (v)so. Ben je geïnteresseerd, ga dan naar www.slo.nl/over-slo/werken-slo/vacatures/expertgroep-vso en solliciteer direct. Dit kan tot 5 juni 9.00 uur! 

Afbeelding werving expertgroep (v)so

wil je dit delen?

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Leergebieden