Nog een aantal plekken vrij in de expertgroep (v)so! 

Redactie Geplaatst op 05 juni 2023 (v)so Functionele kerndoelen

Wil jij een rol van betekenis spelen in toegankelijk onderwijs? Ga jij de uitdaging aan om in vier middagen van 14.00 - 17.00 uur (september - december 2023) functionele kerndoelen voor de leergebieden Nederlands en rekenen en wiskunde te ontwikkelen? Meld je dan aan voor de expertgroep (v)so! Dit kan nog tot 12 juni 9.00 uur via www.slo.nl/over-slo/werken-slo/vacatures/expertgroep-vso.


Aan de basis van toegankelijk onderwijs staan actuele kerndoelen voor alle onderwijssoorten po, onderbouw vo en (v)so, dus ook voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. De reguliere conceptkerndoelen zijn niet toereikend voor zeer moeilijk lerende en meervoudig beperkte leerlingen. Voor deze leerlingen zijn functionele kerndoelen nodig. Daarom richt SLO een expertgroep (v)so in.


In de zomer leveren de kerndoelenteams van Nederlands en rekenen en wiskunde de geactualiseerde, reguliere kerndoelen op. De expertgroep (v)so gaat vervolgens aan de slag met de functionele kerndoelen voor deze leergebieden. Dit zorgt voor een betere aansluiting tussen het regulier onderwijs en het (voortgezet) speciaal onderwijs. Wil je meer weten over de actualisatie van de kerndoelen voor het (v)so? Lees dan verder: fase 1: actualisatie kerndoelen Nederlands.


werving expertgroep (v)so

wil je dit delen?

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Leergebieden