Geef jouw interesse door voor de fase van beproeven!

Redactie Geplaatst op 15 december 2022 Fase van beproeven

Leerlingen hebben recht op goed onderwijs. Maar wat moet je kennen, kunnen en ervaren om nu – en later als volwassene – actief mee te kunnen doen in de samenleving? Na bijna 20 jaar komen er nieuwe kerndoelen voor Nederlands en rekenen en wiskunde. SLO bood 28 september jl. de conceptkerndoelen aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) aan. Andere leergebieden, zoals digitale geletterdheid en burgerschap, volgen later.

Stap één is daarmee gezet. Nu breekt de volgende fase aan: de fase van beproeven. In deze fase worden de conceptkerndoelen beproefd op bruikbaarheid voor de onderwijspraktijk. SLO is voor deze fase op zoek naar schoolleiders, leraren, taal- en rekencoördinatoren en IB’ers die als team van een school met ons mee willen doen.

Wat kun je verwachten tijdens de fase van beproeven?
Als je meedoet aan de fase van beproeven kom je meer te weten over de conceptkerndoelen, ga je erover in gesprek en kun je jouw mening geven.

De fase van beproeven bestaat uit 8 regiobijeenkomsten door heel Nederland. Jij kan in de periode van januari t/m maart samen met één á twee collega's een bijeenkomst bijwonen bij jou in de regio. Na de bijeenkomst ga je aan de slag met een praktijkopdracht over de conceptkerndoelen, waardoor de opgedane kennis over gedragen kan worden aan collega’s. Ook ga je naar huis met praktische tips en materialen waarmee je de feedback van je collega’s op kan halen.

SLO verzamelt na de regiobijeenkomsten en uitwerking van de praktijkopdracht alle feedback, weegt en verwerkt het. Vervolgens kijken we waar verscherping of verduidelijking van de conceptkerndoelen nodig is.

Doe mee en maak jouw interesse bekend
Wil jij met jouw school meedoen aan de fase van beproeven? Laat het ons dan weten door jouw interesse kenbaar te maken en een e-mail te sturen naar [email protected].

Vermeld in de e-mail je naam, functie, e-mailadres en de naam en plaats van de school.

Meer informatie
Binnenkort maken we meer bekend over o.a. de data, locatie van de regiobijeenkomsten en hoe scholen concreet mee kunnen doen. Natuurlijk sturen we naar de scholen die hun interesse hebben aangegeven een e-mail met meer informatie over o.a. het inschrijven.

Wil je nu al meer weten over de conceptkerndoelen? Bekijk dan:

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Leergebieden