Podcast ism researchED over betrokkenheid scholen en curriculumbewustzijn

Redactie Geplaatst op 27 juni 2024 Podcast

Wat moeten kinderen precies leren op school? Dat wordt op hoofdlijnen bepaald in de kerndoelen voor verschillende vakken. Die geven een globale beschrijving van waaraan bijvoorbeeld lessen Nederlands en wiskunde aan moeten voldoen.

In opdracht van OCW is SLO bezig om de kerndoelen voor de basisvaardigheden te herzien. Maar waarom komen er nieuwe kerndoelen voor de basisvaardigheden Nederlands, rekenen-wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid? Hoe worden de nieuwe kerndoelen ontwikkeld?

Luister in deze podcast hoe scholen betrokken zijn en hoe je als school curriculumbewust met de kerndoelen aan de slag kunt gaan. In de podcast hoor je Bernard Teunis (SLO) en Jorrit Blaas (leraar en ministerie van OCW) en Esther van Huisstede (leerkracht en kerndoelenteam Nederlands) in gesprek met Jan van de Ven (ResearchEd). De podcast kwam tot stand in samenwerking met researchED.

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Leergebieden