Gerriën Groen

Gerriën Groen

Contactinformatie

Gerriën Groen

Leraar vo

Mijn naam is Gerriën Groen. Na tien jaar basisonderwijs geef ik voor het vijfde achtereenvolgende jaar met veel plezier les op Het Oostenlicht in Elburg. Hier mag ik mijn basis- en kaderleerlingen kennis laten maken met alle facetten van onze mooie Nederlandse taal.


Lezen, spelling- en grammaticaonderwijs heeft aan populariteit verloren. Dit heeft als gevolg dat steeds meer leerlingen het voortgezet onderwijs laaggeletterd verlaten. Deze ontwikkeling baart mij grote zorgen. Mede hierdoor heb ik de afgelopen jaren deelgenomen aan het Na Pisa de Lente-traject, een initiatief van SLO. Door de gerichte inzet van autonomie, competentie en verbondenheid zijn de onderbouwleerlingen enthousiaster geworden over het leesonderwijs.


Mijn opgedane kennis en praktijkervaring uit het verleden neem ik mee om na te denken over het onderwijs van morgen. De drieslag kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming mag wat mij betreft niet ontbreken in het ontwikkelproces van de geactualiseerde kerndoelen. Ik zie ernaar uit om samen met mijn team een bijdrage te leveren aan betekenisvol onderwijs.