Inge Dekker

Inge Dekker

Contactinformatie

Inge Dekker

Leraar vo

Helaas hoor ik leerlingen nog weleens zeggen dat ze het vak Nederlands saai vinden. Zij hebben het gevoel dat ze bij een vak als wiskunde, geschiedenis of Engels veel meer leren. Hoe jammer is dat? Ik hoop dat het actualiseren van de kerndoelen Nederlands ertoe bijdraagt dat de leerlingen zullen ontdekken en ervaren dat de Nederlandse taal leuk, inspirerend en betekenisvol is.

Ik geef al meer dan twintig jaar les op het Montessori Lyceum Amsterdam in de onderbouw en dat doe ik met veel plezier. Voor mij is het gedachtegoed van Maria Montessori een inspiratiebron vanwege haar positieve mensbeeld en haar visie op de leer- en nieuwsgierigheid van kinderen.

In de afgelopen twee jaar maakte ik deel uit van het projectteam op het MLA dat een vernieuwd onderwijscurriculum heeft ontworpen voor een tweede nieuwe locatie in Amsterdam. In september starten we dan ook eindelijk met drie heterogene brugklassen (vmbo-t/havo/vwo) en beginnen we met thematisch onderwijs in leergebieden.

Vanuit mijn kennis, ervaring, visie en idealen wil ik heel graag een bijdrage leveren aan het actualiseren van de kerndoelen en ik heb er heel veel zin in om met de teamleden te beginnen.