Margje van der Velden

Margje van der Velden

Contactinformatie

Margje van der Velden

Leraar po

Al meer dan 25 jaar werk ik met heel veel plezier in het basisonderwijs. Ik ben werkzaam op basisschool De Dromedaris in Beuningen en ben daar leerkracht in groep 5. Daarnaast ben ik taalco├Ârdinator, waar ik veel van mijn liefde voor taal in kwijt kan. Dit schooljaar ben ik ook bezig met een project om het begrijpend lezen binnen het onderwijs te versterken en naar een hoger plan te tillen.

Taal is het instrument voor denken en leren, taal heb je altijd en overal nodig. Een goede taalvaardigheid biedt kinderen dan ook betere kansen in hun schoolloopbaan en in hun verdere leven. Daarom is het aan het onderwijs de taak om kinderen een rijke taalomgeving te bieden, waarin ze met plezier kunnen leren en groeien.

Omdat ik de ontwikkelingen in het onderwijs graag volg en steeds manieren zoek om mezelf uit te dagen, grijp ik de kans met beide handen aan om aan het team van de kerndoelen Nederlands deel te nemen. Ik zie het als een geweldige uitdaging en ook als een grote eer om bij te mogen dragen aan beter taalonderwijs.